2012. július 4., szerda

Alu patra - Burgonyával töltött tekercsek


Ezt a különleges étel készítményt nagyon szeretem. Készíteni és fogyasztani egyaránt. Mindenkinek ajánlom nagy szeretettel.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

4 közepes burgonya
2 evőkanál kókuszreszelék
2 kávéskanál szezám mag
2 kávéskanál barna cukor
2 kávéskanál finomra reszelt friss gyömbér
2 zöldpaprika, finomra vágva
1 evőkanál finomra vágott friss koriander levél vagy petrezselyem zöldje
2 kávéskanál garam masala
1 kávéskanál só
2 evőkanál citromlé

A tésztához:

200 g finom liszt
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál kurkuma
1/4 kávéskanál erős fűszerpaprika
2 kávéskanál olvasztott ghí vagy olaj
100 ml víz

ghí vagy növényi olaj a sütéshez


Először is tedd fel a krumplit főni egészben a héjában. Amíg fő, gyúrd be a tésztát.

Hát igen, nem mindig az van, ami a receptben...  :)


Az összes hozzávalót tedd bele egy keverő tálba, és gyúrj belőle egy közepes, rugalmas tésztát.


Ha megfőtt a krumpli, húzd le a héját, törd össze krumplitörővel és keverd bele a töltelék többi alapanyagát is.


 Nyújtsd ki a tésztát olajozott asztalon 3 mm vastagságú téglalap alakú formára, és terítsd rá a krumpli-tölteléket.


Csavard fel az egészet szorosan, mint egy bejglit. Szeleteld fel 1-1,5 cm-es darabokra.


 A korongokat kissé kilapítjuk a két tenyerünk között.


Igen forró olajban kell sütni az alu patrát, különben kifolyik a töltelék a tésztából sütés közben. Ha nem is folyik ki, akkor is túl kemény lesz a tészta mire megsül. Szóval kb 3-5 percig kell sütni forró olajban őket és aranybarna színűeknek kell lenni. Fél úton meg is kell őket fordítani, hogy mindkét oldala szép legyen.



Sajnos pont a végkifejletről nincs képem, legalább is egyelőre. Egy kedves ismerősöm készítette a képet róla, de még nem kaptam meg tőle.

Ezen a szép nyári napon 450 darab alu-patra készült Krisna-völgyben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése